ماهنامه تخصصی هنر آشپزی: شوید برای آنان که از دیابت رنج می برند و قند بالایی دارند بسیار مناسب است. برای همین طرز تهیه خورشی را به شما آموزش می دهیم که در آن از شوید استفاده شده است.

 

مواد لازم:

  • گوشت (ماهیچه گوسفندی) نیم کیلو
  • روغن (سرخ کردنی) ۴ قاشق سوپخوری
  • پیاز (سرخ شده)  ۴ قاشق سوپخوری
  • سیر  ۱ حبه
  • نخود سبز نیم کیلو
  • شوید (ساطوری شده) ۲ پیمانه
  • شکر ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه (پلویی اصفهان) ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران (آبکرده و غلیظ) ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

 

طرز تهیه خورش نخودسبز و شوید

طرز تهیه:

ابتدا گوشت ماهیچه را بشویید و خشک کنید. روغن را در قابلمه ریخته و ماهیچه‌ها را خرد کرده و در روغن سرخ کنید، به طوری که دو طرف ماهیچه‌ها قهوه‌ای رنگ شوند. پیازداغ را به همراه سیر له شده و ادویه خورشتی اضافه کرده و مواد را با هم تفت دهید. حدود ۴ پیمانه آب اضافه کرده و زیرخورش را کم کنید تا به مدت دو و نیم ساعت بجوشد و گوشت پخته شود.نخودسبز را اضافه کنید. شوید را جداگانه در روغن کمی تفت دهید و همراه شکر به خورش اضافه کرده و پس از ۳۰ دقیقه زعفران و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را با چلوی ساده سرو کنید.

نکات:

۱) این غذا در ترکیه و ایران متداول است. در ایران با افزودن زعفران و ادویه اصفهان طعمی ایرانی پیدا می‌کند.

۲) لعاب این غذا پیازداغ و شوید است. شوید باید خوب ریز شده باشد تا خورش لعاب بیندازد.

حتما بخوانید :   زیباجو : تشخیص غده در پستان، دکتر خانوادگی؟!/ صدای دکتر

۳) بهتر است از نخود سبز پوست کنده استفاده کنید.

۴) اضافه کردن آب قلم به جای آب این خورش را خوشمزه تر میکند.

زیباجو

افزودن دیدگاه